De kracht van gedachten (3)

De kracht van gedachten

Geloof kan bergen verzetten!
Op een dag lag een student in de collegebank te slapen terwijl de professor een wiskundig probleem op het bord schreef. De student dacht dat het het huiswerk voor die week was en leverde een paar dagen later de oplossing in, met de opmerking dat het wel erg moeilijk was geweest.

De professor was stomverbaasd. Hij had het opgeschreven omdat het een probleem was waar nog nooit iemand een oplossing voor had kunnen vinden.
De student dacht dat het huiswerk was en daarom geloofde hij dat hij in staat moest zijn het op te lossen – dus dat deed hij.

Het resultaat van alles wat we doen, wordt bepaald door hoe we over onszelf en ons leven denken. We geloven dat we zus of zo zijn, maar die ideeën zijn maar geleend, het zijn de boodschappen die andere mensen ons in ons leven gegeven hebben. Onze ideeën over onszelf zijn gebaseerd op het feit dat kritiek ons pijn deed en complimenten osn blij maakten.

Het werkt twee kante op. Iemand hoeft maar te zeggen dat je er vandaag niet goed uitziet en je kunt de hele dag denken dat je ziek bent. Of, als ze zeggen ‘Dat lukt je nooit’en je gelooft dat, dan kan datje hele levensgevoel beïnvloeden.

(bron: M . Patel en H. Waters)

Wij helpen je graag deze hulpbronnen te vinden!

Tini Worp

mind

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail