Angst en pijn te lijf

Als therapeut volg je ieder jaar bijscholingen om je kennis up to date  te houden. Dit jaar koos ik voor een weekend EFT ofwel emotional  freedom technique. Met EFT kun je zo ontzettend veel, zoals het wegtappen van pijn, angst, boosheid, stress en nog meer.

Ik zou er niet zo snel voor gekozen hebben als ik niet de kracht ervan gezien had door een ervaring van een vriendin.

De eerste dag was zo wonderlijk. We waren met een grote groep van zowel mannen als vrouwen. Zelf was ik opgestaan met een druk achter mijn trommelvlies (door geperforeerd trommelvlies) en in mijn andere oor een vreselijk irritante brom zodra ik geluid hoorde, en dat de hele dag door. Op de heenweg vroeg ik me af hoe ik de dag door moest komen.

Lichamelijke klacht
We zaten in een kring en nadat we een voorstelronde hadden gedaan vroeg de docente  wie er een lichamelijke klacht had. Ik steek normaal nooit mijn hand op maar wist niet hoe snel ik het nu moest doen. Gelukkig voor mij was ik de enige en zo benoemde ik beide klachten. Ze vroeg van welke klacht ik het meeste last had en ik benoemde de brom in het linker oor.

Ze vroeg iedereen om mee te doen en haar na te zeggen. Zo begonnen we met het ‘ tappen’ op bepaalde punten van het lichaam. We tappen we één ronde en nog één en zo volgen er nog een paar. De brom in mijn oor neemt hoorbaar af! Alleen als ik een man hoor praten hoor ik nog een lichte brom. De docente benadrukt dat de brom geheel weg moet maar dat ik dat nu zelf ook kan. Op de terugweg zeg ik tegen mijn vriendin die mee was gegaan dat de brom geheel verdwenen was. Ik was helemaal in de wolken en zwaar onder de indruk van deze dag.

Angst
Thuis aangekomen ging ik direct de druk in mijn andere oor weg tappen en dat lukte geweldig. Ik

Angst voor donker

Bang in het donker

vertelde het tegen mijn 8- jarig zoontje die zo bang is om alleen boven te zijn, zelfs met licht aan. Ik vroeg hem om mij na te doen en zo tapten we één ronde en vervolgens vroeg ik hem of hij nog angst had  om alleen boven te zijn. Hij zei van niet en rende direct alleen naar boven.

Na paar minuten riep ik hem. Ik hoorde hem van ver en vroeg of hij weer naar beneden kwam. Hij kwam en toen ik vroeg hoe hij het boven vond, haalde hij zijn schouders op en zei: “oh normaal”. Hij zei erbij dat hij het licht uitgelaten had en zelfs naar zolder was gegaan. Sinds die dag hoefde ik niet meer in de buurt van zijn slaapkamer te zijn als hij ging slapen, de angst was weg en nooit meer terug gekomen!

Dit was nog maar één wonderlijke dag met EFT en vele volgden daarna. Iedere keer ben en blijf ik verwonderd over wat EFT voor mensen doet.

Ik hoop dat ik je nieuwsgierigheid heb geprikkeld zodat ook jij deze techniek kunt leren toepassen. Het zal jouw leven veraangenamen!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail