Afvallen moeilijk? Welnee!

Als hypnotherapeut krijg je veel cliënten met uiteenlopende hulpvragen.

De telefoon gaat over. Ik neem op en hoor aan andere kant een vrouwen stem. Ze zegt dat ze graag wat informatie wil over hypnose bij afvallen. Ik vraag wat ik voor haar kan betekenen. Na wat uitleg van zowel haar kant als mijn kant maken we een afspraak voor intake.

Paar dagen later komt ze mijn praktijk binnen. Ze komt met haar vader die haar gebracht heeft. Ze kan namelijk zelf niet auto rijden. Ze heeft een vorm van epilepsie met veel aanvallen. Ze heeft nu medicijnen die haar helpen om minder aanvallen te krijgen alleen is dat ook direct het probleem: door de medicijnen is ze veel te zwaar geworden. Ze weegt 120 kilo en dat met lengte van rond de 1.60. Ze ondervindt nu ook de lichamelijke klachten van het te zwaar zijn. Op mijn vraag wat ze doet aan dieet of wat dan ook om af te vallen zegt ze dat ze een dieet volgt maar merkt dat het zo moeilijk is om vol te houden. En dan schiet ze in de stress wat ervoor zorgt dat ze zeker wil snoepen en zich volvreten .

Na intake spreken we af dat ik haar bij haar thuis behandel. Dat is voor haar makkelijker omdat ze geen vervoer heeft en ook niet in dit dorp woont.

Op eerste behandeldatum  is het even zoeken waar ze nu precies woont. Ik parkeer de auto en loop de tuin in naar bijgebouw. Ze woont zelfstandig in een huisje in de tuin van haar broer. Geweldige oplossing voor haar. Ze laat me binnen nadat ik aangeklopt heb. Ik settel  me op de bank en na thee te hebben gekregen gaan we aan de slag. We verkennen wat de reden is waarom ze gaat snaaien. Blijkt dat het toch veelal emoties zijn wat eraan ten grondslag ligt. Daar gaan we aan werken en zo leer ik haar om te focussen. … welke emoties, welke situaties en dan veranderen we de negatieve emotie naar een neutraal of fijn gevoel.  Het gaat goed en we starten direct met eerste hypnose sessie. Suggesties waardoor ze minder trek krijgt in ongezond voedsel en meer zin krijgt om gezond te eten en meer te bewegen worden meegenomen. Ze is beperkt in beweging maar heeft begeleiding bij een sportschool. Na de sessie praten we na en maken we nieuwe afspraak. Sessie heb ik opgenomen en beloof deze toe te sturen.

Afvallen

Afvallen dmv hypnose

Er volgen nog een viertal sessies . Hypnose heeft veelal 5 tot 6 sessies nodig om de suggesties die mee gegeven wordt goed te laten beklijven.   Behalve hypnose kijken we ook naar wat stress en ongewenste emoties geeft en ruimen we zoveel mogelijk stress factoren en emoties op. Ze merkt duidelijk verschil in haar manier van eten, dat ze makkelijker aan dieet kan houden nu en gevoel om te snaaien verdwijnt volledig. Na 5 sessies nemen we afscheid.

Na zes maanden gaat de telefoon en hoor ik aan andere kant de bekende stem van haar weer. Ben uiteraard heel benieuwd hoe het met haar gaat. Ze verteld vol enthousiasme dat ze 20 kilo op afgevallen maar helaas nu weer even vast zit. Of ik nog keer wil komen. We maken nieuwe afspraak. We ruimen weer wat oud zeer op wat nu in de weg zit en na twee sessies merkt ze dat ze er weer klaar voor is om alleen verder te gaan. Wat ben ik trots op haar!

Wat opvalt is dat bijna iedereen die aan dieet begint eerste paar weken zo goed gaan “Al 5 kilo kwijt!” maar daarna komt er stilstand in het afvallen en schieten veel mensen de stress in en dan gaat het mis. Veel mensen zijn emotie eter dus gaan snaaien en kunnen dieet vaarwel zeggen.

Hypnose zorgt dat het makkelijker is om  het dieet vol te houden zonder in de stress te schieten. Het is een geweldig en krachtig hulpmiddel.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail