Gevoel veranderen – focussen

Focussen, wat is het en wat kan je ermee?

Focussen helpt je om negatieve lichamelijke gevoelens die komen na een vervelende gebeurtenis om te vormen naar een prettig of neutraal gevoel.

We kunnen zo bezig zijn met gepieker over werk, toekomst, relaties, eenzaamheid dat we contact met onszelf dreigen te verliezen. Zelfs als we ons bezighouden met onze persoonlijke problemen en werkelijk contact hebben met wat er in ons omgaat, hebben we nog de neiging om onze lichamelijke signalen te verwaarlozen. Door focussen toe te passen geef je wel aandacht aan de binnenkant, de belevingskant. Ruim je dit namelijk niet op kan dat vele gevolgen hebben (zoals ziek worden, steeds weer dat rotgevoel krijgen bij een soortgelijke situatie etc).

Focussen

Bevrijd jezelf van negatieve emoties door focussen toe te passen.

Veel gevoelens kun je lichamelijk ervaren. Denk maar eens aan verliefdheid. Misschien heb je dat gevoel ooit mogen ervaren en voelde dat als vlinders in de buik. Zo voelt men dat hier maar zo voelt men dat ook aan de andere kant van de wereld. Dit is meestal een fijn gevoel. Zo kun je ook een minder fijn gevoel hebben als je bijvoorbeeld ergens tegenop ziet of als je een nare ervaring hebt gehad (dat kan al iets kleins zijn zoals een ruzie). Dat is geen fijn gevoel en veelal blijft dat gevoel in je lichaam zitten en zal je het de volgende keer bij een ervaring wat lijkt op die situatie toen direct dat gevoel weer terug komen.

Focussen is erop gericht om het negatieve lichamelijk gevoel wat bij een emotie hoort aandacht te geven en om te vormen naar een prettig of neutraal gevoel. Klinkt mooi toch? Het is best lastig om het alleen te doen omdat het nogal wat stappen zijn die je moet doornemen, maar oefening baart kunst. Lukt het niet om het alleen te doen, doe het dan eens samen met een vriend/vriendin of neem contact met ons op voor een skype consult om jou te begeleiden tijdens het proces.

Ook interessant voor coaches en therapeuten die een techniek willen leren om de cliënten nog beter te helpen.

Inhoud van de training:

  • Filmpje met uitleg wat focussen is en een stap voor stap begeleiding door de stappen heen.

Waar en wanneer vind de training plaats?

Direct na betaling krijg je het bestand met de training van focussen toegestuurd.

Wat levert het jou op?

Een gezonder lichaam, minder last van vervelende lichamelijke klachten, minder negatieve emoties, minder triggers naar eerdere situaties en bijbehorende emoties, meer rust in je lijf!

Investering: 5 euro.

Start van de training:

Direct na ontvangen van betaling

Inschrijven:

Inschrijfformulier
Bezig met versturen

Disclaimer
Schakel bij lichamelijke en psychische klachten altijd uw arts in.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail