Feedback geven

Feedback geven

Feedback geven betekent terugkoppelen. Op een goede manier feedback geven leren we niet op school. Maar het is ontzettend belangrijk, omdat je met andere mensen te maken hebt, niet alleen in het werk maar ook privé. Het klinkt zo makkelijk om feedback te geven maar het gaat nogal eens op een wijze waarbij de ander zich beledigd voelt, teleurgesteld of misschien boos of onzeker wordt. Zo beland je al snel in een conflict terwijl dat niet nodig is. Feedback geef je op iemands gedrag en datgene waar jij last van hebt, het gaat dus niet over iemands persoonlijkheid. Ook is het belangrijk om het gedrag zoveel mogelijk zonder oordeel terug te koppelen. Bijvoorbeeld hoe het niet moet: ‘jij  zit altijd te zeuren over dat ik zoveel tv kijk’. Hoe krijg je een positiever effect: ‘ik zie dat je vanaf 15 uur tv kijkt, terwijl je me beloofd had om me te helpen met het snoeien in de tuin’.

Een compliment is ook een vorm van feedback geven. Geef jij regelmatig complimenten? En specificeer je daarbij ook het gedrag waar positief over bent? Probeer het eens en je zult zien dat er een mooi gesprek door kan ontstaan.

Feedback geven

Feedback geven tijdens een goed gesprek

We zijn bezig om een heel online programma ervoor te maken. Deze is een onderdeel van een communicatietraining voor de mensen die graag alvast een techniek willen leren.

Inhoud van de training:

  • Filmpje met uitleg over wat feedback is en een techniek die je direct kunt toepassen.

Waar en wanneer vindt de training plaats?

Direct na betaling krijg je het bestand toegestuurd. Je kunt dit thuis achter je computer volgen.

Wat levert het jou op?

Een direct toepasbare techniek waarmee je gedrag van de ander terug kunt koppelen zonder een conflict op te roepen.

Investering:

5 Euro

Start van de training:

Direct na ontvangen van betaling

Meer weten: neem contact op.

Inschrijven:

Inschrijfformulier
Bezig met versturen

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail